foto

Inici
Notícies del Consell Comarcal del Ripollès
El passat 10 de febrer es van lliurar els terminals de la xarxa RESCAT als ajuntaments del Ripollès que no disposen de policia local
L’acte va tenir lloc a la seu del Consell i a més del seu president a l’acte també va assistir el Sr. Marc Vidal, Director del Dept. d’Interior, RR II i Participació a Girona, a més de nombrosos alcaldes i regidors dels municipis del Ripollès.
 
      

En el transcurs del mateix es van lliurar a tots els alcaldes i alcaldesses de la comarca, que no disposen de policia local en els seus municipis, els terminals de la xarxa RESCAT.

La xarxa RESCAT és una xarxa de radiocomunicacions de seguretat i emergències de la Generalitat, gestionada pel Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, que dona cobertura a tot el territori. Aquests terminals faciliten la comunicació directe amb protecció civil i la resta de cossos de seguretat davant de qualsevol circumstància sobrevinguda al municipi que necessites d’una resposta d’emergència. Sobretot tenint en compte que aquests municipis no disposen de cap cos de seguretat local.
Llegiu-ne més...
 
El Departament de Governació de Generalitat presenta al Consell Comarcal del Ripollès el pla Catalunya Connecta, amb una inversió prevista de 5,1 milions d’euros
La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, que depèn del Departament de Governació i Administracions Públiques, van presentar a la seu del Consell Comarcal del Ripollès aquest pla, que inclou 64 actuacions per dotar de telefonia mòbil, internet de banda ampla i TDT tots el nuclis de població de més de 50 habitants, i de més petits, atenent a les especificitats del territori amb una inversió de 5,1 milions d’euros fins el 2010.
 
 
El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, acompanyat per la directora dels Serveis Territorials de Governació a Girona, Mireia Mata, ha presentat avui les actuacions que el pla Catalunya Connecta inclou a la comarca del Ripollès. L’acte ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal, davant del seu president, Enric Pérez, així com de nombrosos alcaldes i empresaris de la zona.
Llegiu-ne més...
 
Visita a Madrid del president del Consell Comarcal per a tractar dels projectes de vies verdes i infraestructures viàries de la comarca
El president del Consell Comarcal del Ripollès Enric Pérez va desplaçar-se el passat dia 15 de gener a Madrid per a mantenir una reunió am el Sr. Jesús Casas, Director de Desenvolupament Sostenible i Medi Rural, i la Sra. Eva Cobo Subdirectora General de Desenvolupament Territorial. A la reunió també van participar la Sra. Montse Palma, Diputada per Girona i el Sr. Emili Mató, gerent del Consorci de vies verdes de Girona.

L’objectiu d’aquesta reunió era el de fer avançar el projecte de via verda entre els municipis de Campdevànol i Ripoll. Aquest projecte, que ja va estar presentat pel Consorci de Vies Verdes de Girona fa uns mesos, requeria d’una sèrie de modificacions tècniques que ja s’han realitzat i que es van lliurar en aquesta reunió.
Llegiu-ne més...
 
Valoració positiva dels primers tallers de memòria
El president del Consell Comarcal i representants de l’Associació FADES, van manifestar en roda de premsa la seva satisfacció per l’èxit aconseguit pels tallers de memòria.

Aquests tallers són fruit del conveni de col•laboració signat l’any 2008 per l’ens comarcal i FADES, amb l’objectiu de realitzar uns tallers de memòria destinats a persones majors de 65 anys. L’objectiu principal d’aquests tallers ha estat el manteniment de les capacitats cognitives en un moment de la vida en el qual les possibilitats de perdre aquestes capacitats augmenta considerablement.
Llegiu-ne més...
 
Presentació del nou servei on-line sobre salut sexual i reproductiva

El passat 23 de desembre es va presentar a la seu del Consell, el nou servei de consultes sobre salut sexual i reproductiva que es podrà fer a través de la xarxa.                                                                                         

 Al Ripollès, a través dels plans locals de joventut, s’ha detectat entre els joves un dèficit pel que fa a la informació relacionada amb temes sexuals i reproductius, ja sigui per desconeixement o per l’assimilació de conceptes erronis que al capdavall el que acaben provocant són  embarassos no desitjats i malalties de transmissió sexual, entre altres.

Llegiu-ne més...
 
Els consells comarcals del Ripollès i la Cerdanya, guardonats als IV premis CATCert de signatura electrònica
El passat dia 19 de novembre van tenir lloc a Barcelona les V Jornades de Signatura Electrònica, organitzades per l’Agència Catalana de Certificació. Aquest acte va cloure amb la cerimònia de lliurament dels IV Premis CATCert de signatura electrònica.
Durant dos dies més de 900 càrrecs electes i tècnics de les administracions públiques i representants d’empreses privades han debatut a l’entorn del desenvolupament i de la implantació de la signatura electrònica i la identitat digital.
 

Enric Pérez i Joan Pous, presidents dels consells comarcals del Ripollès i la Cerdanya, respectivament, van recollir de mans de Jordi López i Benasat, director general de Localret, el guardó per la millor iniciativa dels governs locals petits i mitjans per la feina desenvolupada per l’Oficina Virtual de Recaptació dels dos consells comarcals. Aquesta iniciativa permet fer la tramitació de tributs evitant desplaçaments, de manera ràpida i segura, beneficiant no només als residents a aquestes dues comarques sinó també a tots aquells que hi tenen en aquests municipis la seva segona residència.

Aquest servei virtual el podeu trobar en aquest mateix lloc web del Consell Comarcal clicant en l’enllaç de l’oficina virtual de recaptació.

 
<< Inici < Anterior 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Següent > Final >>

Pàgina 177 de 181