foto

Inici
Notícies del Consell Comarcal del Ripollès
El consell comarcal accepta la cessió del fons documental del campdevanolenc Baltasar Bo i Noguera

Protegir del pas del temps el llegat de les personalitats del Ripollès i difondre’l forma part dels objectius del Consell Comarcal del Ripollès, una tasca que es duu a terme a través de l’Arxiu comarcal del Ripollès. És en aquestes circumstàncies que el consell ha rebut, de part de les seves hereves, la cessió en comodat del fons documental del difunt senyor Baltasar Bo i Noguera, qui fou una persona molt activa dins la vida política i social de Campdevànol.

Llegiu-ne més...
 
El Ripollès, divendres, a Tatuats pels Pirineus

Aquest divendres, a les 22 h, el 33 emet una edició del programa “Tatuats pels Pirineus”, dedicada exclusivament al Ripollès. Fa uns mesos, la periodista alturgellenca Eva Clausó va contactar amb el consell comarcal per demanar assessorament per desenvolupar aquest projecte i demà finalment veurà la llum.

Llegiu-ne més...
 
Comunicat: Aturada de país i vaga general

El Consell Comarcal del Ripollès no pot restar indiferent a l’anul·lació, per part de les autoritats de l’Estat espanyol, de les institucions legítimes de Catalunya. Així mateix, condemna fermament i amb tota convicció l’empresonament per causes polítiques del vicepresident i els set consellers del govern democràtic de Catalunya. A més, exigeix l’alliberament dels deu presos polítics, incloent-hi els presidents d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana.

 

Llegiu-ne més...
 
El ple rebutja l’aplicació de l’article 155 i la considera una “anul·lació política” de Catalunya

“Cal defensar les nostres institucions, el president, el govern, les escoles, la televisió, la policia... Es tracta de defensar quelcom més important, que és la democràcia”. Així ha argumentat el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joan Manso, la voluntat d’aprovar al ple de la institució una moció de rebuig a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola. Manso ha subratllat que aquest gest unilateral de les institucions de l’Estat espanyol “torna a treure a la llum els temps passats, la voluntat recentralitzadora de l’Estat i hi troben gust”.


  

Llegiu-ne més...
 
El govern del consell exigeix l’alliberament immediat de Cuixart i Sànchez

Com a mostra de la fidelitat al poble de Catalunya, als seus drets fonamentals i a les seves institucions democràtiques, legítimes i vulnerades flagrantment, el Consell de govern del Consell Comarcal del Ripollès ha aprovat dues mocions de rebuig als atacs de les institucions espanyoles contra el procés legítim d’independència de Catalunya. Amb una, es posiciona contra l’empresonament dels presidents d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez. Amb l’altra, denuncia la violència exercida per la policia espanyola el passat 1 d’octubre. L’aprovació s’ha efectuat avui, coincidint amb el primer Consell de govern després de l’1 d’octubre.

Llegiu-ne més...
 
17 d'octubre: Adhesió a l'aturada de les 12 h

El Consell Comarcal del Ripollès no pot restar indiferent davant l'empresonament preventiu sense fiança dels presidents d'Òmnium Cultural i de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, dictat ahir a la nit per part de l’Audència nacional espanyola. 

És per això que, atesa aquesta enèsima situació d’excepcionalitat, i com a mostra de fidelitat al poble de Catalunya i les seves llibertats, el Consell Comarcal del Ripollès ha decidit tancar les instal·lacions a partir de les 11.55 h d’avui mateix i convidar tot el personal a concentrar-se a la plaça de l’Ajuntament de Ripoll. Quan s’acabi la concentració es reprendrà el funcionament normal de la institució.

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 4 de 181