foto

Inici
Notícies del Consell Comarcal del Ripollès
Front comú, des del Consell Comarcal del Ripollès, per frenar la pobresa energètica

El Consell Comarcal del Ripollès ha atenuat, a través del Consorci de Benestar del Ripollès, els efectes de la pobresa energètica durant el 2016 i està implementant més mecanismes per seguir combatent aquesta problemàtica social. Això és possible gràcies al treball conjunt dels tècnics del consorci, les companyies subministradores locals d’aigua, gas i electricitat, les entitats socials, així com altres institucions comarcals.

El president del Consorci de Benestar Social del Ripollès, Joan Manso, subratlla la importància d’abordar el problema des de l’arrel. En aquest sentit, destacat la feina que s’ha començat a fer en col·laboració amb l’Agència de Desenvolupament del Ripollès per ajudar les famílies amb limitacions econòmiques a reduir els costos derivats dels subministraments. Això implica un treball d’anàlisi de la facturació individual, incloent-hi la potència contractada i les franges horàries de consum; visites a les llars i l’elaboració d’arranjaments bàsics.

Llegiu-ne més...
 
L’experiència de tres cooperants esperona els joves a practicar la mobilitat europea

El Consell Comarcal del Ripollès, a través de l’Oficina Jove, ha organitzat una conferència a Camprodon amb el propòsit de donar a conèixer diversos programes de mobilitat europea basats en el cooperativisme i les feines comunitàries. Ha estat davant d’un públic molt variat, format tant per pares interessats en aquestes propostes com per joves que hi han acudit per iniciativa pròpia. Dins dels múltiples programes de mobilitat europea, a la conferència s’hi ha tractat fórmules que combinen el caràcter formatiu i el desenvolupament personal amb el vessant altruista.


Llegiu-ne més...
 
El Ripollès i el Conflent aposten per l’esport de muntanya com a eina conjunta de promoció turística

El comitè d’enllaç de l’agermanament entre el Ripollès i el Conflent veu en les proves esportives de muntanya una fórmula per promocionar conjuntament els dos territoris. És per això que en la darrera reunió, celebrada aquesta setmana a Rià, al Conflent, representants polítics i tècnics del Consell Comarcal del Ripollès i de la Comunitat de Comunes del Conflent han discutit sobre aquesta possibilitat amb la voluntat de reforçar les iniciatives de cooperació municipal, d’impuls de l’economia local i de coordinació de la multitud d’esdeveniments esportius d’aquest tipus que tenen lloc en aquest espai a l’entorn de la frontera. A la cita també hi ha estat presents representants d’entitats excursionistes i esportives d’ambdues comarques, amb la finalitat de parlar sobre la coordinació d’algunes d’aquestes activitats.

Llegiu-ne més...
 
L’Oficina Jove del Ripollès comença a Camprodon un cicle de xerrades per fomentar la mobilitat internacional

El Consell Comarcal del Ripollès, a través de l’Oficina Jove del Ripollès, impulsa un cicle d’activitats per tal de fomentar la cooperació i el voluntariat internacional entre els i les joves de la comarca. És sota el títol Europa? No és lluny!, amb el suport d’Europe Direct Girona i els ajuntaments de Campdevànol, Camprodon, Ribes de Freser, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. La sala d’actes de l’Ajuntament de Camprodon serà l’escenari de la primera xerrada, que tindrà lloc aquest dissabte, 4 de febrer, a les set del vespre. S’hi convida els i les joves a la reflexió i l’anàlisi sobre la cooperació internacional, els camps de treball i el voluntariat.


Llegiu-ne més...
 
El Consell Comarcal ha avançat aquest divendres el transport escolar de diverses línies

ACTUALITZACIÓ - El dispositiu especial de nevades del Consell Comarcal del Ripollès ha decidit a partir del migdia i de forma progressiva anticipar el servei de transport escolar d’algunes línies. Ha estat després d'analitzar la situació conjuntament amb els ajuntaments, centres escolars i el Servei Meteorològic de Catalunya, tenint en compte els avisos de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya i atesa la inquietud d'algunes famílies. Les previsions meteorològiques del migdia indicaven la intensificació de les precipitacions per la resta del dia, amb una cota de neu inicialment situada als 700 metres que pujaria fins als 1.200 metres.

Llegiu-ne més...
 
Normalitat, al transport escolar del Consell Comarcal del Ripollès

El transport escolar del Ripollès s'ha desenvolupat aquest matí amb normalitat en totes les modalitats i per a totes les etapes educatives arreu de la comarca. Ahir a la tarda, després d'analitzar l'evolució de la meteorologia i de la viabilitat de la xarxa de carreteres, el dipositiu especial de nevades del Consell Comarcal del Ripollès va decidir, en coordinació amb Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya, restablir el servei. Amb tot, el dispositiu va seguir les informacions meteorològiques fins a última hora de la nit i ha fet un darrer control a primera hora del matí, abans d'activar les primers línies del transport.

Segons les informacions facilitades pels ajuntaments i les direccions dels centres educatius, tots han obert portes i han reprès l'activitat docent amb tota normalitat. Tot i així, el dispositiu especial de nevades del Consell Comarcal del Ripollès segueix actiu supervisant l'evolució de la meteorologia i la viabilitat en coordinació amb Protecció Civil i els ajuntaments.

Pel que fa a l'estat de les carreteres, i segons el Servei Català de Trànsitaquest matí no s'ha registrat cap incidència i no hi ha cap incidència a cap punt de la xarxa.

 

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 5 de 174