foto

Inici
Notícies del Consell Comarcal del Ripollès
El Consell Comarcal del Ripollès dóna suport a la Federació de Persones Sordes de Catalunya

El vicepresident del Consell Comarcal del Ripollès Josep Coma i el conseller de Cultura, Salut i Consum, Josep Estragués, han atès a Ripoll la visita d’una delegació de la Federació de persones sordes de Catalunya (FESOCA), encapçalada pel seu president, Antonio Martínez, i també representants de l’Associació de persones sordes del Ripollès (APSR). La trobada s’ha emmarcat en la vocació d’atendre les inquietuds de tots els col·lectius de la comarca i oferir suport a la seva tasca.


Llegiu-ne més...
 
Front comú, des del Consell Comarcal del Ripollès, per frenar la pobresa energètica

El Consell Comarcal del Ripollès ha atenuat, a través del Consorci de Benestar del Ripollès, els efectes de la pobresa energètica durant el 2016 i està implementant més mecanismes per seguir combatent aquesta problemàtica social. Això és possible gràcies al treball conjunt dels tècnics del consorci, les companyies subministradores locals d’aigua, gas i electricitat, les entitats socials, així com altres institucions comarcals.

El president del Consorci de Benestar Social del Ripollès, Joan Manso, subratlla la importància d’abordar el problema des de l’arrel. En aquest sentit, destacat la feina que s’ha començat a fer en col·laboració amb l’Agència de Desenvolupament del Ripollès per ajudar les famílies amb limitacions econòmiques a reduir els costos derivats dels subministraments. Això implica un treball d’anàlisi de la facturació individual, incloent-hi la potència contractada i les franges horàries de consum; visites a les llars i l’elaboració d’arranjaments bàsics.

Llegiu-ne més...
 
L’experiència de tres cooperants esperona els joves a practicar la mobilitat europea

El Consell Comarcal del Ripollès, a través de l’Oficina Jove, ha organitzat una conferència a Camprodon amb el propòsit de donar a conèixer diversos programes de mobilitat europea basats en el cooperativisme i les feines comunitàries. Ha estat davant d’un públic molt variat, format tant per pares interessats en aquestes propostes com per joves que hi han acudit per iniciativa pròpia. Dins dels múltiples programes de mobilitat europea, a la conferència s’hi ha tractat fórmules que combinen el caràcter formatiu i el desenvolupament personal amb el vessant altruista.


Llegiu-ne més...
 
El Ripollès i el Conflent aposten per l’esport de muntanya com a eina conjunta de promoció turística

El comitè d’enllaç de l’agermanament entre el Ripollès i el Conflent veu en les proves esportives de muntanya una fórmula per promocionar conjuntament els dos territoris. És per això que en la darrera reunió, celebrada aquesta setmana a Rià, al Conflent, representants polítics i tècnics del Consell Comarcal del Ripollès i de la Comunitat de Comunes del Conflent han discutit sobre aquesta possibilitat amb la voluntat de reforçar les iniciatives de cooperació municipal, d’impuls de l’economia local i de coordinació de la multitud d’esdeveniments esportius d’aquest tipus que tenen lloc en aquest espai a l’entorn de la frontera. A la cita també hi ha estat presents representants d’entitats excursionistes i esportives d’ambdues comarques, amb la finalitat de parlar sobre la coordinació d’algunes d’aquestes activitats.

Llegiu-ne més...
 
L’Oficina Jove del Ripollès comença a Camprodon un cicle de xerrades per fomentar la mobilitat internacional

El Consell Comarcal del Ripollès, a través de l’Oficina Jove del Ripollès, impulsa un cicle d’activitats per tal de fomentar la cooperació i el voluntariat internacional entre els i les joves de la comarca. És sota el títol Europa? No és lluny!, amb el suport d’Europe Direct Girona i els ajuntaments de Campdevànol, Camprodon, Ribes de Freser, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. La sala d’actes de l’Ajuntament de Camprodon serà l’escenari de la primera xerrada, que tindrà lloc aquest dissabte, 4 de febrer, a les set del vespre. S’hi convida els i les joves a la reflexió i l’anàlisi sobre la cooperació internacional, els camps de treball i el voluntariat.


Llegiu-ne més...
 
El Consell Comarcal ha avançat aquest divendres el transport escolar de diverses línies

ACTUALITZACIÓ - El dispositiu especial de nevades del Consell Comarcal del Ripollès ha decidit a partir del migdia i de forma progressiva anticipar el servei de transport escolar d’algunes línies. Ha estat després d'analitzar la situació conjuntament amb els ajuntaments, centres escolars i el Servei Meteorològic de Catalunya, tenint en compte els avisos de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya i atesa la inquietud d'algunes famílies. Les previsions meteorològiques del migdia indicaven la intensificació de les precipitacions per la resta del dia, amb una cota de neu inicialment situada als 700 metres que pujaria fins als 1.200 metres.

Llegiu-ne més...
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 8 de 177