foto
Inici Notícies i premsa El Consell Comarcal obre la convocatòria de subvencions per a entitats i centres escolars
El Consell Comarcal obre la convocatòria de subvencions per a entitats i centres escolars Imprimeix Correu electrònic
dijous, 9 de març de 2017 14:13

El Consell Comarcal del Ripollès ha obert el termini per presentar les sol·licituds de les subvencions del 2017 corresponents al programa 1, destinades al suport a entitats i escoles. Aquestes aportacions responen a la voluntat de l’equip de govern de cooperar econòmicament amb les entitats, associacions i fundacions públiques o privades per contribuir a desenvolupar polítiques d’interès social comarcal. L’atorgament de les subvencions es farà mitjançant uns sistemes de puntuació amb clara transparència amb la intenció de garantir l’eficiència i l’eficàcia en la gestió dels diners públics en el camp de les subvencions i complir així amb la legislació vigent en matèria de transparència i bon govern. 

Concretament s'han obert les sis línies següents: 1A Activitats culturals, festives o de caràcter social; 1B Edició de llibres, pel·lícules o documentals d’interès comarcal; 1C Commemoracions i activitats comarcals extraordinàries; 1E Activitats esportives; 1D Ripollès territori educador; i 1F Foment d’un esport de neu entre els escolars de la comarca. El termini de presentació de les sol·licituds s’acaba el 28 d’abril a les 15 hores i tota la informació sobre la convocatòria així com el model de sol·licitud estan disponibles clicant aquí. Allà també s’hi pot consultar el públic a qui van adreçades.

Aquests programes sumen un total de 20.000 euros i tan sols representen una part de totes les línies de subvenció del Consell Comarcal. La resta estan enfocades ajuts socials, menjador i transport escolar o suport als ajuntaments. Val a dir que amb el pressupost d’enguany s’han augmentat les aportacions destinades a l’organització d’activitats esportives o culturals i a projectes escolars. A més, la línia per a activitats extraordinàries o commemoracions d’àmbit comarcal és de nova creació.

Amb voluntat de donar continuïtat a les activitats relacionades amb el projecte que va iniciar l'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura anomenat Ripollès: territori educador, s’ha habilitat una convocatòria només per a centres d’ensenyament. S’hi poden acollir les activitats que reforcen a les aules conceptes com l’emprenedoria, la gestió energètica, la biomassa i el producte local:  Ens mengem les valls, Què en fem dels boscos, FER.CAT, Empresa Jove Europea, Renowa’t i Desendolla’t.

Finalment, el Consell Comarcal del Ripollès continua apostant per l'aprenentatge dels esports de neu en una comarca de muntanya com la nostra. les associacions de mares i pares i els centres d’ensenyament del Ripollès també poden presentar sol·licituds per a les subvencions de foment dels esports de neu entre els centres escolars de la comarca.