foto
Inici Notícies i premsa El Saló de l’Ensenyament del Ripollès segueix creixent i arriba a 35 estands
El Saló de l’Ensenyament del Ripollès segueix creixent i arriba a 35 estands Imprimeix Correu electrònic
divendres, 10 de març de 2017 15:43

Posar a l’abast dels joves de la comarca tots els recursos necessaris perquè forgin una bona base per a la seva carrera professional i personal és un dels objectius pels quals treballa el Consell Comarcal del Ripollès i, especialment, la seva àrea de Joventut. Per aquest motiu i per tercer any consecutiu organitza el Saló de l’Ensenyament del Ripollès. Es durà a terme dimarts, 14 de març, al poliesportiu municipal de Ripoll, des de les deu del mati fins a dos quarts de tres de la tarda. S’organitza amb el suport de l’Ajuntament de Ripoll, el departament d’Ensenyament i el d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura en el marc del programa Odisseu, el Servei Educatiu del Ripollès, el Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya, i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

El saló espera la visita de més de 400 joves provinents del Ripollès però també de la Cerdanya i Osona, que cada cop el veuen més com un referent. Això succeeix per la gran capacitat d’aquest esdeveniment d’apropar i concentrar l’oferta educativa disponible no només del Ripollès sinó de bona part del país. Això, sense oblidar la formació professional, que hi serà representada per múltiples centres de la comarca i de localitats pròximes. Entre tots ells s’ha arribat a la xifra de 35 estands.

FORMACIÓ PROFESSIONAL, UNIVERSITÀRIA I ORIENTACIÓ

Pel que fa a estudis universitaris, es preveu la presència d’estands dels centres següents: Universitat de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat de Girona, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Ramon Llull, Universitat Abat Oliba CEU, Universitat de Lleida, Universitat d’Andorra, Universitat de Vic, Universitat de Manresa, ESERP, UNED, ERAM, Les Roches Global Hospitality Education, ESDAP, EUSES i l’HTSI Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi.

Entre els estands del Ripollès presents al saló hi haurà els centres educatius següents: Escola Oficial d’Idiomes de Ripoll, Centre de Formació d’Adults del Ripollès, INS Abat Oliba, Escola del Treball del Ripollès, Centre de Formació Ocupacional i Escola Comarcal de Música del Ripollès.

A més, també hi seran presents deu centres de fora de la comarca: Institut de Vic, Institut Cirviànum de Torelló, EFA Quintanes de les Masies de Voltregà, INS Antoni Pous i Argila de Manlleu, La Salle de Manlleu, INS Bosc de la Coma d’Olot, Escola Pia d’Olot, INS la Garrotxa d’Olot, Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot i INS Josep Brugulat de Banyoles.

Complementant l’oferta educativa, al Saló també hi haurà un estand d’orientació formativa conformat per l’equip d'assessorament i orientació psicopedagògica (EAP) del Servei Educatiu del Ripollès i la impulsora de Garantia Juvenil. Alhora, també hi haurà un espai dedicat a l’Oficina Jove del Ripollès i a l’Agència de Desenvolupament del Ripollès.

A part de l’atenció directa als estudiants amb els estands, durant aquest matí de Saló de l’Ensenyament del Ripollès també hi haurà diverses xerrades orientatives tant a la sala gran com a la sala de tallers. Les pronunciaran professionals vinguts de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès, la Universitat de Girona, l’Escola Taller Casa d’Oficis, la Fundació Eduard Soler i l’Escola Oficial d’Idiomes de Ripoll.

L’activitat del saló es reprendrà a les sis de la tarda al Teatre Comtal de Ripoll amb una conferència. Serà amb la pedagoga Eva Bach, especialitzada en la formació permanent de professorat, pares i adults. L’acte estarà obert a tot el públic.

Una altra novetat d’enguany és que el Saló de l’Ensenyament del Ripollès es complementarà amb el I Saló de l’Ocupació del Ripollès. L’organitzen l’Ajuntament de Ripoll i la Unió Intersectorial i Empresarial del Ripollès. Consisteix en una mostra de l’activitat empresarial del Ripollès i de les demandes laborals existents. L’objectiu és informar els joves de quins són els perfils professionals més buscats a la comarca perquè disposin de més informació per decidir quins estudis postobligatoris cursar.