foto
Inici Notícies i premsa El Consell Comarcal posa en marxa l’Anem de festa amb bus coincidint amb Sant Eudald
El Consell Comarcal posa en marxa l’Anem de festa amb bus coincidint amb Sant Eudald Imprimeix Correu electrònic
divendres, 5 de maig de 2017 12:07

Amb la voluntat de contribuir a la seguretat dels joves en l’oci i la tranquil·litat de les famílies, el Consell Comarcal del Ripollès posa en marxa el servei Anem de festa amb bus 2017. Aquesta és la dinovena temporada que el servei comarcal de joventut impulsa aquest projecte. L’objectiu és donar l’opció a tots els joves de la comarca majors de setze anys d’anar i tornar amb autobús gratuïtament i de forma segura de les festes majors dels municipis els ajuntaments dels quals sol·liciten el servei.

 

Descarregueu els horaris del bus.

 

Vist l’èxit del canvi de sistema introduït l’any passat, aquesta temporada també serà imprescindible presentar el carnet d’usuari per pujar a l’autobús. Aquesta mesura permet supervisar millor l’ús del servei, donar-li un plus de seguretat i garantir que els pares o tutors són coneixedors que els fills menors d’edat l’utilitzaran. El carnet, que té validesa il·limitada encara es pot tramitar gratuïtament a l’Oficina Jove del Ripollès i al Centre Cívic El Palmàs de Sant Joan de les Abadesses, o bé a través de les tècniques de joventut dels punts joves dels centres educatius. Tan sols cal omplir un formulari que, en el cas dels menors de divuit anys, caldrà que també signin els pares o tutors, i aportar una fotografia de carnet de l’usuari i una fotocòpia del DNI.

Com sempre, s’han editat els fullets desplegables amb els horaris i informació complementària sobre el servei. Es poden aconseguir al Consell Comarcal del Ripollès, a l’Oficina Jove del Ripollès, els punts joves dels centres educatius, al centre cívic de Sant Joan de les Abadesses El Palmàs i a tots els ajuntaments de la comarca. També es poden consultar en format digital al web del Consell Comarcal del Ripollès i a les xarxes socials tant del mateix consell com de l’Oficina Jove del Ripollès. Com a novetat també s’han preparat taules d’horaris individuals per cada festa en format digital per poder-los compartir més fàcilment a través de les xarxes socials o bé eines com WhatsApp.

Els viatges del servei Anem de festa amb bus, enguany, es faran els dies següents:

 

                                   FESTA MAJOR    DATES

                                                Ripoll    12 de maig

                                                           13 de maig

                          Camprodon (Clownia)    22 de juny

                                           Queralbs    22 de juliol

                                            Pardines    5 d’agost

                                  Ribes de Freser    15 d’agost

                                            Planoles    19 d’agost

                          Vallfogona de Ripollès    25 d’agost

                          Sant Pau de Segúries    2 de setembre

                  Sant Joan de les Abadesses    9 de setembre

                                                           10 de setembre

                                     Campdevànol    16 de setembre

 

El servei Anem de festa amb bus es va implantar l’any 1999 de forma inèdita al país i aviat es va convertir en un referent que s’ha anat millorant any rere any. A més, des del principi ha obtingut molt bona acceptació per part dels usuaris i també per part dels pares i familiars, que veuen reduïts els riscos associats a la carretera a les nits de festes majors. L’any passat el van utilitzar 151 usuaris únics.