foto
Inici Notícies i premsa El Consell Comarcal impulsa un pla per donar liquiditat sense interessos a municipis de menys de 1.000 habitants
El Consell Comarcal impulsa un pla per donar liquiditat sense interessos a municipis de menys de 1.000 habitants Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 16 de maig de 2017 22:01

Una de les funcions del Consell Comarcal del Ripollès és oferir assistència tècnica, jurídica i econòmica als municipis. Atenent aquest principi i vist que actualment la institució disposa d’un nivell de liquiditat puntualment bo, ha decidit impulsar un Pla per a operacions de tresoreria per als ajuntaments dels municipis de menys de 1.000 habitants dotat amb 250.000 euros. La mesura s’ha dissenyat en un context en què alguns consistoris es troben amb tensions de tresoreria, alhora que tenen dificultats per accedir al crèdit a través de les entitats financeres.

El pla, excepcional per a l’exercici 2017, permetrà als ajuntaments disposar de liquiditat a interès zero per fer front a les despeses. El termini d’aquest préstec s’exhaurirà el 31 de desembre del mateix any. Tot plegat s’ha aprovat per unanimitat al ple celebrat aquesta tarda. La mesura està impulsada pel president, Joan Manso, i es gestionarà des de l’àrea de Cooperació Municipal.

Manso ha defensat que es tracta d’una mesura de la qual “no hi ha precedents” ja que “el Consell Comarcal del Ripollès és l’únic de Catalunya que impulsa un pla de tutela financera a cost zero”. Segons apunta, aquest gest “permetrà oxigenar la tresoreria dels ajuntaments dels municipis de menys de mil habitants que ho necessitin”.

Cada ajuntament podrà optar a un màxim de 30.000 €, sempre que la suma de totes les sol·licituds no superi la xifra total del pla, 250.000 €. Si això es produís, se’n faria un repartiment de forma alíquota entre tots els ajuntaments sol·licitants.