foto
Inici Notícies i premsa Rècord d’alumnes a l’Escola comarcal de música del Ripollès
Rècord d’alumnes a l’Escola comarcal de música del Ripollès Imprimeix Correu electrònic
dijous, 22 de juny de 2017 13:55

El Consell Comarcal valora com un èxit rotund el model de gestió actual de l’Escola comarcal de música del Ripollès. La mostra és que s’ha batut un rècord pel que fa la nombre d’inscrits, que al llarg d’aquest curs ha superat la xifra de 300. El vicepresident Josep Coma celebra aquests bons resultats tenint en compte que no fa gaire temps “l’Escola comarcal de música del Ripollès passava per un moment molt baix, amb pocs alumnes, els ajuntaments hi havien de fer aportacions extraordinàries i era insostenible”. Així ho ha detallat al ple de la corporació celebrat aquest dimarts. De la seva banda, el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joan Manso, ha subratllat que s’ha “mantingut la tutela” del servei i que “s’ha donat resposta a una situació jurídica molt dolenta”.

 

Vista la bona experiència d’aquest primer any de gestió externa de l’escola, el Consell Comarcal del Ripollès aposta per treure-la a concurs en la mateixa modalitat per un any més. La decisió s’ha consensuat en reunió amb els portaveus dels grups polítics comarcals així com al Consell d’alcaldes.

 

CONGELACIÓ DE TARIFES I BONIFICACIONS

L’augment del nombre d’alumnes requereix un augment de les hores de dedicació dels mestres. Aprofitant la nova licitació també se’ls milloraran les condicions salarials, amb un augment de mitjana del 10 %. És per aquest motiu que s’actualitzaran les tarifes del servei. Això inclou bonificacions per a membres d’una mateixa unitat familiar, de forma que com més membres hi estudiïn més barat serà el preu per persona.

També es congelarà la tarifa del primer curs d’infantil amb l’objectiu de fomentar el pas de l’ensenyament no reglat al reglat.

 

NOVA SEU A CAMPDEVÀNOL

Una altra novetat per al curs vinent és que l’ajuntament de Campdevànol ha manifestat la intenció de reobrir la seu que l’Escola comarcal de música del Ripollès ja havia tingut al municipi. Així, a partir del setembre s’oferiran els cursos inicials de P4 i P5 des de les aules de l’Escola Pirineu. D’aquesta manera, Campdevànol passarà a ser la quarta seu de l’Escola al territori. Tal com el president va posar de manifest al ple, d’entre els municipis més poblats del Ripollès tan sols restarà sense seu Camprodon. En aquest sentit, Manso va emplaçar el grup comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya, que forma part del govern municipal de Camprodon, a apostar per aquest servei. Aquest grup va ser l’únic que va votar contra l’actualització de les taxes de l’escola.

L’Escola comarcal de música del Ripollès és un servei finançat amb les taxes que paguen els alumnes, les aportacions dels ajuntaments i també del Consell Comarcal, que enguany hi ha destinat 20.000 en fons propis. El període de prematriculació per al proper curs ja està obert. Per tramitar-la o per més informació cal adreçar-se a la seu de Ripoll de l’Escola comarcal de música del Ripollès, ubicada al carrer Vint-i-set de maig, 1-5 (edifici Modest Sayós) o al telèfon 972 700 638.