foto
Inici Notícies i premsa Nou web del Camí Oliba
Nou web del Camí Oliba Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 4 de juliol de 2017 09:27

L’associació Rutes del romànic, conformada pels consells comarcals del Ripollès, el Bages, el Moianès i Osona i els ajuntaments de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Manresa i Vic, ha renovat la pàgina web del Camí Oliba, camioliba.cat. Una de les millores destacables és l’adopció d’un format responsiu, que permet la navegació tant mitjançant l’ordinador, tauletes o telèfons mòbils.

El web nou també incorpora com a novetat els apartats de serveis, amb activitats disponibles prop del sender. També s’hi ha afegit la previsió meteorològica a tres dies vista. Una altra novetat són les propostes de viatges a través de l’oferta de paquets turístics que inclouen una estada al territori amb els serveis necessaris.

Els usuaris, gràcies a aquesta actualització, ara també podran consultar-hi la informació específicament per trams i descarregar-se els itineraris o la guia de ruta. A més, podran descobrir el patrimoni romànic que hi ha al llarg del camí.

 

EL CAMÍ OLIBA

El Camí Oliba (GR 151) és un sender de gran recorregut que narra els orígens de Catalunya. Es remunta al segle XI, època de personatges tan rellevants com el bisbe i abat Oliba. Ells van fer possible l’arribada de nous corrents i idees al territori català a través dels viatges. Aquests personatges van decidir repoblar i cristianitzar aquestes terres a base de sembrar-les d’esglésies i monestirs. És per això que aquest sender, que va de Montserrat al Pirineu, pren el nom de Camí Oliba. L’associació Rutes del romànic fa més de deu anys que vetlla pel manteniment i la promoció d’aquesta sender.