foto
Inici Notícies i premsa COMUNICAT: Adhesió a l’Aturada de país
COMUNICAT: Adhesió a l’Aturada de país Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 2 d'octubre de 2017 14:41

El Consell Comarcal del Ripollès no pot restar indiferent davant dels atacs de les institucions espanyoles mitjançant els quals els darrers dies ha reprimit, fins i tot físicament, la població civil de Catalunya i l’ha alienada per la força dels seus drets fonamentals. L’Estat espanyol ha actuat com a repressor i ha exercit violència indiscriminada contra ciutadans indefensos. Uns ciutadans que, mentrestant, van mantenir durant tot el dia el civisme, la serenitat, el coratge, el pacifisme i la persistència per exercir el dret legítim de vot malgrat les amenaces i l’estat de setge i por.

  

El Consell Comarcal del Ripollès condemna fermament i amb tota la convicció la violència propugnada per les institucions espanyoles contra els catalans que defensaven els seus drets fonamentals i contra el conjunt dels fonaments legítims de l’estat de dret en què es basa la raó de ser de la societat catalana. L’Estat espanyol és el responsable últim, i per tant haurà d’assumir les conseqüències, del balanç de prop de 900 ferits registrats, incloent-n’hi dos en estat greu.

Paral·lelament, aplaudeix la valentia dels ciutadans que afrontaven el repte de seguir omplint urnes per fer valdre la voluntat d’expressió dels catalans. Tant és així que vol fer un reconeixement a tots els votants, voluntaris, alcaldes i alcaldesses, electes locals i treballadors públics que han fet possible el referèndum. Amb això, la institució referma que aquesta actuació responia al dret de decidir el futur polític de Catalunya; un dret que és legítim i democràtic malgrat que les institucions espanyoles el titllin de cop d’estat.

Alhora, el Consell Comarcal del Ripollès se suma a la petició de suport a les institucions europees i a la comunitat internacional. Considera que no poden continuar amb aquesta actitud d’observació passiva.

És per tot això que atesa la situació d’excepcionalitat que viu el país i per mostrar fidelitat al poble de Catalunya i a les seves institucions democràtiques, legítimes i vulnerades flagrantment, el Consell Comarcal del Ripollès ha decidit adherir-se a l’Aturada de país prevista per demà, 3 d’octubre, i suspèn totalment l’activitat institucional així com la prestació de tots els serveis. Únicament garantirà els serveis mínims establerts per la Generalitat de Catalunya en matèria de transport i menjador escolar d'Educació infantil i Educació primària.

Aquesta acció segueix en la línia de la decisió per la qual aquest matí s’han tancat temporalment les instal·lacions a les 11.55 h i s’ha convidat tot el personal a concentrar-se a la plaça de l’Ajuntament de Ripoll.