foto
Inici Notícies i premsa
Notícies del Consell Comarcal
Valoració positiva dels primers tallers de memòria Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 29 de desembre de 2008 11:39
El president del Consell Comarcal i representants de l’Associació FADES, van manifestar en roda de premsa la seva satisfacció per l’èxit aconseguit pels tallers de memòria.

Aquests tallers són fruit del conveni de col•laboració signat l’any 2008 per l’ens comarcal i FADES, amb l’objectiu de realitzar uns tallers de memòria destinats a persones majors de 65 anys. L’objectiu principal d’aquests tallers ha estat el manteniment de les capacitats cognitives en un moment de la vida en el qual les possibilitats de perdre aquestes capacitats augmenta considerablement.
Llegiu-ne més...
 
Presentació del nou servei on-line sobre salut sexual i reproductiva Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 29 de desembre de 2008 10:56

El passat 23 de desembre es va presentar a la seu del Consell, el nou servei de consultes sobre salut sexual i reproductiva que es podrà fer a través de la xarxa.                                                                                         

 Al Ripollès, a través dels plans locals de joventut, s’ha detectat entre els joves un dèficit pel que fa a la informació relacionada amb temes sexuals i reproductius, ja sigui per desconeixement o per l’assimilació de conceptes erronis que al capdavall el que acaben provocant són  embarassos no desitjats i malalties de transmissió sexual, entre altres.

Llegiu-ne més...
 
Els consells comarcals del Ripollès i la Cerdanya, guardonats als IV premis CATCert de signatura electrònica Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 25 de novembre de 2008 18:41
El passat dia 19 de novembre van tenir lloc a Barcelona les V Jornades de Signatura Electrònica, organitzades per l’Agència Catalana de Certificació. Aquest acte va cloure amb la cerimònia de lliurament dels IV Premis CATCert de signatura electrònica.
Durant dos dies més de 900 càrrecs electes i tècnics de les administracions públiques i representants d’empreses privades han debatut a l’entorn del desenvolupament i de la implantació de la signatura electrònica i la identitat digital.
 

Enric Pérez i Joan Pous, presidents dels consells comarcals del Ripollès i la Cerdanya, respectivament, van recollir de mans de Jordi López i Benasat, director general de Localret, el guardó per la millor iniciativa dels governs locals petits i mitjans per la feina desenvolupada per l’Oficina Virtual de Recaptació dels dos consells comarcals. Aquesta iniciativa permet fer la tramitació de tributs evitant desplaçaments, de manera ràpida i segura, beneficiant no només als residents a aquestes dues comarques sinó també a tots aquells que hi tenen en aquests municipis la seva segona residència.

Aquest servei virtual el podeu trobar en aquest mateix lloc web del Consell Comarcal clicant en l’enllaç de l’oficina virtual de recaptació.

 
Presentació del taller de musicoteràpia Imprimeix Correu electrònic
dijous, 13 de novembre de 2008 16:20
El dia 11 de novembre es va presentar a la seu del Consell Comarcal el taller de musicoteràpia que impartirà l’Escola Comarcal de Música, als alumnes del Centre d’Educació Especial Ramon Suriñach de Ripoll.

 
En aquesta presentació va participar, a més del president del Consell Comarcal representants de l’escola i de l’AMPA d’aquesta, així com la professora que impartirà aquest taller.


La iniciativa, sense precedents ni a la nostra comarca ni a les comarques veïnes, té com a objectiu estimular a l’alumne, utilitzant la música com a llenguatge vehicular, per augmentar així el seu grau d’expressió i coneixement.
Llegiu-ne més...
 
Inici del curs de socorrisme subvencionat pel Consell Comarcal Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 10 de novembre de 2008 12:47
El passat dissabte 8 de novembre, va tenir lloc al municipi d’Ogassa, la presentació del Curs de Socorrisme Bàsic impartit per Creu Roja Ripoll i organitzat i subvencionat íntegrament per l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal de Ripollès.

 
La iniciativa del curs, sorgeix del pla comarcal de joventut i respon a les demandes dels joves de la comarca en termes de formació i ocupació donat que aquesta formació, a més de ser un aprenentatge personal, dóna dret a l’expedició del carnet de socorrista necessari per a treballar en l’àmbit del transport sanitari.
Llegiu-ne més...
 
Visita a la planta de tractament d’envasos de Berga Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 4 de novembre de 2008 16:32
El conseller comarcal de Medi Ambient del Consell Comarcal del Ripollès i la Cap d’àrea de Medi Ambient i Cooperació Municipal van visitar la passada setmana la planta de tractament d’envasos de Containers del Berguedà, a Berga. Aquest és el centre receptor designat per l’Agència de Residus Catalunya on el Ripollès ha de portar els envasos recollits a la comarca per a procedir al seu tractament.
La visita va ser d’allò més satisfactòria ja que es va poder comprovar in situ que el procés de tractament i gestió d’aquests subproductes es duu a terme d’una manera molt acurada i va quedar palès que els envasos que arriben a la planta es valoritzen al màxim amb uns impropis que no arriben ni al 5%. Tot un exemple.

Actualment els percentatges de recollida d’envasos al Ripollès són del 18%, (exceptuant Sant Joan de les Abadesses, en el que el percentatge arriba al 83% degut al servei de recollida domiciliària).
 
 
 
<< Inici < Anterior 101 102 103 104 105 106 107 Següent > Final >>

Pàgina 106 de 107